Focaccia cu masline a la Simo

de Corinuta in Piine, 19 Dec 2014 | 4982 vizualizari

 

Am facut pentru prima data painica din asta plata italieneasca. M-am oprit la reteta lui Simo, ca tare pufoasa arata. Partea buna la focaccia este ca se poate manca si a doua zi, eventual putin incalzita, cu o cana de iaurt alaturi. Tare buna a fost! Multu' Simo de reteta!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Ptr. garnisit:
  • 100 g masline verzi fara samburi
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare, piper macinat
  • 100 g cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline a la Simo:

Se pregateste aluatul: amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Dizilvam zaharul in apa calduta, apoi turnam peste faina. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul cu mainile bine unse cu ulei, pana devine omogen si nelipicios(5-8 minute). Se acopera si se lasa la dospit aprox. 30 de minute la loc caldut. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Se feliaza maslinele, eventual se scurg bine pe un servet de hartie. Usturoiul curatat si pisat se amesteca intr-o canita cu sare si oregano, iar apoi se adauga si uleiul.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, rasturnam aluatul si cu mainile unse cu ulei ii dam o forma ovala si plata. Ungem deasupra cu amestecul de usturoi, apoi asezam maslinele apasandu-le putin in aluat, iar la urma presaram si piper macinat.

Se coace aprox 30 de minute la 200 de grade, pana incepe sa se rumeneasca putin. In ultimele 10 minute se presara deasupra cascavalul ras. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mananca calda sau rece, bucati rupte cu mana sau taiate felii, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline a la Simo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt cele de post