o minunatie de paine...este prima data cand fac si sunt suuuuper mulltumita de rezultat...
Cernem faina,o amestecam cu sarea si facem o fantana in mijloc.
Intr-un bol punem 75 ml apa calduta,zaharul si drojdia.amestecam pana se topeste totul apoi acoperim cu un prosopel si lasam pana incepe sa creasca.
In fantana facuta in faina punem iaurtul si maiaua,apoi incepem sa framantam.Daca mai este nevoie punem inca putina apa si la sfarsit punem uleiul.
Framantam pana se absoarbe tot,apoi acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 1-2 ore la loc caldut.
Trascurs timpul luam aluatul si il mai framantam o data,apoi formam o franzela pe care o punem intr-o tava de chec,o crestam putin si mai lasam 10-15 minute la crescut.
Trascurs timpul ungem painea cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 180° timp de 40-45 de minute(facem proba pt a fi siguri).
Cand este gata stingem cuptorul si lasam painea acolo inca 5 minute,apoi o scoatem din tava si o acoperim cu un prosop de bucatarie.
Servim cu ce ne place mai mult...este minunata cu unt si dulceata dimineata sau un sandwich cu mezeluri proaspat feliate in pauza de pranz...