Paine cu iaurt

de cristinutanicolita in Piine, 23 Apr 2020 | 3892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 300 ml apă
  • 400 ml iaurt
  • 25 g drojdie proaspătă + 1 lg zahar+ 1 lg apa+ 1 lg apa
  • 1 galbenus +1 lg lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. 

Faina se cerne. 

Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se amestecă . Se adaugă apa si se frământă un aluat nelipicios. 

Se acoperă cu un prosop și se lasa la crecut. 

După ce a crescut se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin si se pune in tava. Se mai lasa la crecut 20 min.

Gălbenușul se bate cu o lingura de lapte. 

Se unge painea cu ou, se taie cu un cuțit și se coace la foc mediu,cca 1 ora.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii