Se cerne faina in vasul de framantat.
Se aseaza in mijloc drojdia si zaharul, pe margine intr-o parte sarea, apoi uleiul, chimenul si taratele. Se adauga apa calduta si se framanta un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini. Se cresteaza adanc in cruce cu un cutit.
Se lasa la crescut la loc cald in bucatarie( eu las aragazul aprins) si acopar vasul cu un servet.
Cand isi dubleaza volumul( cam intr-o ora) se pliaza aluatul de trei ori. Se da forma rotunda si se aseaza in tava tapetata cu pergament.
Se lasa 15 minute la crescut si usor( nu in adancime) cu un cutit se fac cercuri pe suprafata aluatului.
Se presara faina si dupa 5 minute se mai trece inca o data usor cu cutitul pe cercuri.
Se mai lasa inca 15 minute la crescut.Se coace painea la 200 grade pentru 30 de minute.
Taiem painea numai cand s-a racit complet.