Covrigi din faina mixta

de T I M E A in Piine, 8 Mai 2012 | 4765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  100 gr faina de secara 
  • 100 gr faina neagra 
  • 300 gr faina alba tip 650 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 100 ml lapte 
  • 220 ml apa 
  • 3 linguri ulei 
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi din faina mixta:

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald fara curenti de aer, aprox o ora sau pana isi dubleaza aluatul volumul.

Ungem masa de lucru cu putin ulei apoi rupem cu mana din aluat si formam suluri lungi din care formam covrigii. 'vezi poza de mai jos'

Asezam covrigii intr-o tava tapetata cu foaie de copt si mai lasam la dospit 20 min.

Ungem apoi covrigii cu apa sarata si presaram seminte de susan.

Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 20 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi din faina mixta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagels