Focaccia

de Doralinda in Piine, 2 Dec 2012 | 4774 vizualizari

 

Ptr ca imi place mult painea si mai imi place si combinatia cu ulei de masline, m-am gandit sa fac aceasta reteta cu mici modificari dintr-o reteta originala.
Ale mele au iesit prea bine facute, in acelasi timp faceam clatite ptr fetite......si cand faci mai multe lucruri deodata.....dar gustul e bun!

 

INGREDIENTE

  • 215 ml apa
  • 360 gr faina
  • 2,5 linguri ulei maline
  • 1,5 lingurite sare
  • 2,5 lingurite drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:

In masina de paine, turnam in ordinea urmatoare apa, uleiul, sarea, faina si drojdia si dam drumul la masina la programul 13 ( daca aveti masina moulinex, e un program ptr framantat si dospit ). O lasam o ora dupa dupa care scoatem compozitia si o impartin in doua sau patru bucati mai mici, le intindem putin apoi crestam cu un cutit si mai lasam la crescut inca cca 30 min pana cresc putin.

Incalzim cuptorul punand intr-un recipient putina apa si lasam sa se ajunga la temperatura de coacere 190C . Ungem cu putin ulei sau apa painea ( putem pune deasupra oregon si sare groasa)si bagam la cuptor cca 20 min. Cand e gata, le scoatem, ungem iar cu ulei de masline, punem ( mai adaugam dupa gust) oregon si lasam acoperite cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Doralinda 1

03.12.2012, 00:46

A nu ruxy, nu au iesit ca niste chifle, ceea ce vezi tu, e o bucatica rupta, le-am facut lunguiete si plate dar s-au " umflat"!

- Andreea - 1

03.12.2012, 12:59

mie imi pare ca arata bine...si cu siguranta cred ca is tare bune

Doralinda 1

03.12.2012, 14:32

Multumesc andreea! sunt foarte gustoase chiar si urmatoarea zi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu roşii