Paine cu cartofi

de gaby_gabytza in Piine, 14 Dec 2018 | 2830 vizualizari

 

reteta romaneasca
Eu am servit-o cu cativa cartofi copti in jar exact ca atunci cand eram mici copii si ne bucuram de orice cu o veselie aparte :x:x:X:x:X

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 500 g cartofi
  • 15 g drojdie proaspata
  • sare
  • ulei
  • 1 lg zahar
  • uns
  • 1 lg zahar
  • 50 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert,dupa ce s-au fiert ii decojim si ii zdrobim. Dizolvam drodia in apa calduta si o rasturnam peste cartofi. Adaugam 2 linguri de ulei,sare si o lingura de zahar. Amestecam bine toate ingredientele si adaugam faina. Incepem sa framantam iar daca mai e nevoie mai adaugam faina pana iese un aluat elastic si putin lipicios. La sfarsit adunam aluatul cu putin ulei si dam la dospit cca 1 ora.
Infainam masa de lucru si impartim aluatul in 6 bucati. Luam fiecare bucatica si o facem rulou. Dupa care din 3 rulouri incepem sa impletim o paine. Ungem tava de paine cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul impletit. Procedam la fel si cu celelalte 3 rulouri. Lasam aluatul in tava la dospit inca 20 min dupa care il ungem cu 1 lingura de zahar dizolvat in 50 ml apa.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt