Paine cu cartofi

de Miha in Piine, 1 Mar 2010 | 7672 vizualizari

 

O paine pufoasa si aromata...

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi (360 g piure)
  • 150 ml apa (in care au fiert cartofii)
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1.5 lingurita sare
  • 1.5 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • 650-700 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Cartofii se fierb in apa cu putina sare, se lasa la racit in apa in care au fiert, se scurg si se paseaza.

Se pune piureul in cuva masinii de paine, se adauga apa si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare+ dospire.

Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.

Dupa ce aluatul a crescut se scoate pe masa infainata (este lipicios) si se formeaza 2 rulouri care se impletesc. Sau se poate forma un singur rulou, care se cresteaza apoi inainte de a da la cuptor.Se mai lasa la crescut 1 ora, apoi se da tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.

Sursa

 

 

TIPS-URI

1

restul de apa de la fiertul cartofilor se poate pune la congelator si folosita ulterior la oricare alta reteta de paine

2

daca doriti o coaja moale la paine, dupa ce o scoateti din cuptor, o ungeti cu putin ulei si o acoperiti cu un prosop pana se raceste

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Miha 1

02.03.2010, 09:40

Ionela, si noua ne-a placut foarte mult. Am s-o mai fac, dar am sa incerc varianta "cap-coada in masina de paine" Faptul ca trebuie sa bag degetele in aluatul lipicios ma zapaceste.

Oana 1

03.03.2010, 13:56

Foarte buna! Em am facut cu cartof crud si a doua oara am lasat-o la copt in masina Iamiiii

lilik 1

11.04.2011, 01:51

imi facea si mie mama paine cu cartofi si ce dor imi e...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba italiana