Covrigei opariti, cu susan

de mirela0911 in Piine, 19 Ian 2020 | 3602 vizualizari

 

Sunt niste covrigei deliciosi, crocanti la exterior si pufosi la interior. In seara cand i-am facut, o tava s-a evaporat cat ai clipi. Foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba "000"
  • 1 lg sare
  • 50 ml ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • cca 550 ml apa calduta
  • 2-3 litri de apa
  • 50 g bicarbonat de sodiu
  • seminte de susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei opariti, cu susan:

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze.

Se cerne faina intr-un bol. Se face in mijloc o gropita. Pe margine se presara sarea. Se toarna maiaua in mijloc si se amesteca. Se incalzeste si restul de apa. Se adauga alternativ cu uleiul si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta timp de cateva minute. Se unge bolul cu ulei, se asaza aluatul si se pune la loc caldut sa dospeasca.

Se ia jumatate din aluat si se framanta sub forma de sul. Se taie bucati egale din care se fac covrigeii. Se ia fiecare bucata si se ruleaza pe masa de lucru in forma de snur, apoi se formeaza covrigul sau orice forma vreti sa-i dati.

Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa fiarba, se adauga bicarbonatul de sodiu. Se scufunda fiecare covrig in apa clocotita timp de cateva secunde, se scoate si se asaza direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Se procedeaza la fel cu toti covrigeii. Se presara deasupra seminte de susan si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc atat calzi cat si reci, alaturi de un iaurt sau o cana cu lapte, cu unt si gem, cu ce doreste fiecare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei opariti, cu susan" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Covrigi bavarezi