Paine "ca la mama acasa"

de ALIGIULIA in Piine, 19 Dec 2012 | 8782 vizualizari

 

De cate ori fac paine de casa ..imi amintesc cu drag de mama si de cuptorul plin de paine si mirosul ce umplea intreaga casa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • 30 gr drojdie proaspata sau un pliculet drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "ca la mama acasa":

Se pune faina intr-un bol inalt iar in mijloc se pune drojdia muiata cu apa calduta sare, uleiul, zaharul. Se framanta adaugand apa calduta pana ce se formeaza un aluat potrivit de tare. Se ung formele cu ulei si se da la cuptorul prealabil incins si se lasa sa se rumeneasca bine ,cam o ora pana ce marginile se desprind si painea capata o culoare ca mierea.

Un secret de la mama de acasa : imediat ce scoateti painea din cuptor ungeti-o bine cu ulei pe toate partile si apoi inveliti-o intr-un prosop pana ce se raceste ...coaja va deveni foarte frageda si buna ...asta daca nu o sa va apucati inainte sa o mancati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "ca la mama acasa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine germană cu chimen