Paine aperitiv

de sabiradu in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2011 | 6325 vizualizari

 

Am preparat o reteta de piine aperitiv foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita busuioc
  • verdeturi italiene Kotanyi
  • piper mozaic
  • 200 g cascaval
  • 200 g salam
  • 100 g ardei gras rosu si verde
  • 1 pliculet drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 cana apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine aperitiv:

Punem faina intr-un lighean ,adaugam drojdia ,sarea ,zaharul si putina apa.

Lasam 5 minute sa se dospeasca putin apoi adaugam condimentele (busuiocul,chimenul ,verdeturile si piper daca va place ), oul si untul si framantam bine un aluat nelipicios.

Punem apa in functie de cat cere faina ,mie mi-a mai ramas putina in cana.

Lasam la dospit la cald si abur daca se poate.

Cand si-a dublat volumul, intindem aluatul, taiem 3 fasii si punem pe una salam cubulete, pe cealalta cascavalul si pe a treia ardeiul gras.

Rasucim aluatul si apoi il impletim. Punem in tava si mai lasam la crescut cca 20 minute.

Dam la cuptor pana se rumeneste putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco