Paella de pui

de cristeena20 in Pui, 23 Iun 2014 | 15062 vizualizari

 

Nu e tocmai reteta originala de paella, dar e un fel de...A iesit mai cremos orezul, sincer mai dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 cana de mazare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de legume, 1 cub knorr
  • ulei de masline
  • sare, piper, praf de usturoi, 2 pahare de vin alb
  • sofran
  • pasta de ardei , pasta de rosii, chilli
  • 6 pumni de orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella de pui:

- Eu am avut pui de casa, ceea ce insemana mult mai mult timp de fierbere. Am portionat puiul si bucati potrivite si le-am marinat cu sare, piper, pasta de ardei rosu, praf de usturoi si vin alb. Am lasat la frigider cu op seara inainte.

- Tocam marunt ceapa si o punem la clait cu ulei d emasline si o foaie de dafin. Apoi adaugam usturoiul pisat si pasta de ardei (doar putin ) Eu am avut pasta de legume facuta de mine si am aduagat cca 2 linguri. adaugam bucatile de carne si le pajim pe toate partile apoi adaugam vin alb si putina apa fierbinte. Punem sare, piper dupa gust si un cub knorr de pui.Acoperim si lasam sa fiarba pana ce carnea devine moale si se desprinde de pe os. Eu avand pui de casa a trebuit sa fierb mai mult, dar a meritat, deoarece gustul unui pui de casa e incomparabil.

- Cand e aproape fiert adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul taiat cubulete si mazarea.Adaugam si un chilli tocat fin. Acoperim din nou si lasam la foc domol pana legumele sunt fierte. 

- Adaugam apa fierbinte daca e nevoie, Ideea e sa fie mereu sos care sa treaca peste carne. Adaugam orezul si lasam sa fiarba acoperit la foc mic. Amestecam doar din cand in cand si adaugam sofran dupa gust. Cand orezule aproape fiert stingem si lasma asa acoperit sa se mai umfle.

- Servim cu vin verde sau rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]