"Pachetele" cu rahat

de Adele in Dulciuri, 3 Dec 2015 | 5250 vizualizari

 

Deci cum imi imaginam, nu am reusit ce mi-am propus, imi ramane sa iau niste lectii de la Cleme ;;) Pana atunci m-am inspirat de la reteta ei: http://www.bucataras.ro/retete/potcoave-cu-nuca-macinata-74300.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-400 g faina
  • 2 oua.
  • 3 linguri cu zahar (60 g)
  • 80 g unt (rece)
  • 2-3 linguri iaurt grecesc
  • un varf de cutit de sare
  • 1 varf de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura:
  • rahat
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pachetele" cu rahat:

Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se incorporeaza totul bine si untul se topeste. Se acopera cu o foaie de aluminiu si se da la rece.

Se taia rahatul in bucati. Se ia alauatul de la rece se imparte in 3-4 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie subtire (cu ajutorul fainei) se pune pe margine un rand de rahat si se rotoleaza, se taie in bucati de 2 cm, se aseaza in tava (tapetata) si se da la cuptor la 200° pana se rumenesc.

Se scot, se lasa la racit si se trec prin zahar pudra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pachetele" cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bilute Zserbo