Oul Mimoza

de Catalina L in Dulciuri, 30 Apr 2016 | 3871 vizualizari

 

Oul umplut este o reteta clasica de antreu si o avem pe toate masele : duminica, de sarbatori etc..
Usor de preparat, este apreciat atat de cei mari cat si de cei mici.
Va prezint reteta clasica numai cu maioneza si galbenus.
Putem considera că originea acestei retete de ou, datează din Roma antică cand ouale fierte decojite și taiate in 4 erau servite acoperite de sos.
In schimb reteta de ou umplut cu propriul său galbenus amestecat cu condimente, provine din Andaluzia (evul mediu) si este atestată într-o carte de bucate din secolul al XIII-lea.
De ce se cheama Mimoza? Deoarece aspectul sau este asemanator florii de mimoza.
Floarea de mimoză simbolizează măreția, eleganța, simplitatea, sensibilitatea și prietenia. 
Ea reprezintă, de asemenea, energia feminină, ascunsă sub o fragilitate aparentă.
 
Din acest motiv, din anul 1946, Mimoza este simbolul Zilei Femeii.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă proaspete
  • sare și piper
  • arpagic tocat
  • 1 lingura maioneza
  • paprika, mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oul Mimoza:

Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. 

Se răcesc ouăle în apă rece.

Se decojeaza cu atentie. 

Se taie ouăle în jumătate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul final.

Se amesteca galbenusurile cu arpagicul tocat si cu maioneza . 

Puteti să utilizați un sac de patiserie pentru a umple albusurile.

Se presara deasupra galbenusul rezervat, piper proaspat macina, mact si un pic de paprika . 

Serviti ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oul Mimoza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant