Oua vopsite in vasul Zepter

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2019 | 2791 vizualizari

 

Hristos s-a inaltat! Va aduc o reteta rapida si sanatoasa, asa cam pe ultima suta de metri! Dar o puteti pune la pastrare pentru anul viitor! Un mod mult mai sănătos de a pregăti ouăle colorate pentru sărbătorile Pascale și de Înălțare!

 

INGREDIENTE

  • Ouă proaspete (găină, rață, gâscă, bibilică, prepeliță)
  • Vopsea de oua pudră ( roșie, galbenă sau albastră) câte 1 pliculeț,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Oțet 1 lingură,
  • Vas și sită pentru aburi Zepter (Vas jos de 3L, cod produs Z-2430,
  • Sită superioară metalică cod produs Z-S24) ,
  • Ulei cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite in vasul Zepter:

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.

 Se pornește sursa de căldură la 120°C și se lasă ouăle la gătit și vopsit, în același timp, cca. 40 de minute la foc mic, acoperite. Atenție după ce indicatorul de căldură de pe capac, ajunge la limita maximă, verde, se oprește sursa de căldură și se lasă la gătit până ce acul indicatorului revine la minima zonei verzi.

 

Ouăle colorate se scot din sită și așa fierbinți se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.

 Spor și poftă bună!

Aveți aici și o demonstrație  din partea Zepter Romania. https://www.youtube.com/watch?v=Vr2pHXufZ7M

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

07.06.2019, 08:37

Interesant!

Rocsi 1

07.06.2019, 20:38

Ce imi place ca-s in mai multe culori! Parca ar fi pictate!

Panacris 1

07.06.2019, 21:07

Rocsy, daaa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]