Orez sarbesc

de mamaieelena in Mancaruri de post, 5 Oct 2012 | 8991 vizualizari

 

Am dat aceasta denumire deoarece reteta o am de la bunica mea care isi avea origini sarbesti.Si bineinteles ca asa ii zicea ea.

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 1 dovlecel de marime medie
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 200g telina
  • 3 cartifi potriviti
  • 4 rosii
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat si pisat
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez sarbesc:

Toate legumele au fost curatate si taiate cuburi sau maruntite cum este cazul cepei, rosiile au fost taiate cuburi mici.Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga legumele pa rand pentru a se cali bine. Orezul se spala si se adauga peste legume sa lasa sa se caleasca si el un pic se pune sare ,piper si ardei iute pisat dupa care se adauga apa fiarta cantitatea necesara in proportie de 1 la 3 si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos pe deasupra dupa care se scoate si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez sarbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]