Orez prajit

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2018 | 3074 vizualizari

 

Un deliciu atit cald cat si rece ... perfect pentru un pranz,o cina usoara,la pachet sau chiar la picnic !!! 
''Picnicul bucatarasilor''

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez cu bob lung
  • 150 gr porumb dulce
  • 1\2 piept pui
  • 3 oua
  • 2-3 linguri lapte
  • sos de soia
  • ceapa verde
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit:

Orezul il spalam si il punem la fiert in apa rece cu sare, pentru circa 20 minute. Orezul trebuie sa fie fiert al dente. Cand este gata, il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca.

Pieptul de pui il spalam, il stergem cu un servet de hartie, il taiem bucati potrivite ca marime si il prajim. Cand este gata, il scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu putina sare, piper, marar tocat marunt si lapte.

Punem o tigaie antiaderenta cu putin ulei la foc. Cand s-a incins, turnam ouale si le amestecam des astfel incat, cand omleta este gata sa fie maruntita.

In tigaia cu omleta punem orezul si amestecam. Adaugam apoi porumbul (scurs bine de apa din conserva ) si gustam daca mai trebuie sare sau piper. 

La urma punem carnea si ceapa verde taiata rondele.

Amestecam totul si servim cu ( sau fara) sos de soia ...depinde de preferintele fiecaruia. 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pernite de pui crocante