Orez cu lapte

de carmenvlad in Dulciuri, 4 Iun 2011 | 5356 vizualizari

 

Un desert usor de facut si deosebit de gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte dulce
  • 250 g orez
  • 4 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 praf de sare fina
  • Fulgi de ciocolata, scortisoara, caramel sau dulceata  pentru un gust si o aroma deosebita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

           Se alege orezul, se spala bine si se pune la fiert impreuna cu 1 cana de apa si un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana cand toata apa a fost absorbita de orez si apoi se adauga laptele dulce. Se fierbe orezul pana cand a scazut laptele amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului. Cand este aproape gata se adauga zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mai fierbe putin si apoi se pune in cupe sau castroane. Se decoreaza dupa dorinta cu ciocolata, scortisoara, caramel sau dulceata. Se poate servi si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

carmenvlad 1

09.07.2011, 14:09

Vă mulţumesc mult şi doresc sa cer scuze pentru răspunsul întârziat. Am lipsit puţin de la întâlnirea cu voi şi v-am simţit lipsa mult de tot.

Cris2711 1

20.07.2011, 12:24

ce as fi fost si eu la tine cand le-ai pregatit,arata delicios toate felurile preparate

mihaelar63 1

03.10.2011, 00:08

Oricare bol , fara s-al aleg , l-as da gata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"