Ancuta mi-a facut pofta cu salata ei. Am pornit hotarata spre bucatarie, dar pana la urma, nu mai stiu din ce motive :)) mi-a iesit altceva. O reteta simpla, chiar foarte buna as putea spune, avand in vedere ca au papat si piticii, cei mai aprigi critici ai mei. :)))
Orezul se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe atat cat boabele de orez sa nu devina lipicioase. Se verifica (pe gustatelea :)) ) din cand in cand daca este fiert. Se scurge de apa.
In alta cratita fierbem in apa cu sare mazarea si porumbul. Nu trebuie fierte mult, se dau cateva clocote. Cand sunt gata se pun intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie se topeste untul la foc mic, se adauga orezul, pastrama de pui taiata cubulete, mazarea si porumbul. Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga si curry. Eu am pus 1/2 de lingurita, dar se poate pune mai mult sau mai putin, dupa cum va place.
Se omogenizeaza, se mai dau cateva clocote... si gata, mancarea e buna de servit.
1
Cantitatile sunt pur si simplu orientative, totul se poate ajusta in functie de preferinta personala.
2
Daca se doreste se poate renunta la carne, obtinand astfel o reteta de post