Negresa pufoasa

de alinutza1983 in Prajituri, 1 Mai 2012 | 14410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame margarina
  • 1,5 cana zahar
  • 12 linguri apa
  • 6 oua
  • 4 linguri de cacao de buna calitate
  • 1 pliculet praf copt
  • 1,5 cana de faina
  • 1 cana nuci macinate ( se pot folosi si fulgi de nuca de cocos)
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 5 linguri de lapte
  • Optional:
  • glazura ciocolata,
  • bombonele decorative,
  • fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa:

1. Punem la topit (la flacara mica) impreuna zaharul cu margarina,cacaoa si apa pana se topeste zaharul,amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn.

2. Intre timp, ouale le separam, albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma bat.

3. La compozitia cu cacao adaugam galbenusurile pe rand,amestecandu-se energic, ca nu cumva acestea sa se coaguleze ( sa ne trezim cu omleta in prajitura : ).

4. Adaugam faina la amestecul de cacao, amestecam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma si amestecam de jos in sus astfel sa iasa o compozitie uniforma dar spumoasa.

5. Adaugam nuca macinata si amestecam si praful de copt stins cu putin otet.

6. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi dam prajitura la copt, la foc mic (175 grade), circa 50 de minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a vedea cand este gata prajitura!

Optional, acoperim prajitura cu glazura de ciocolata si bombonele decorative! (Putem servi negresa si simpla, pudrata cu zahar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

02.05.2012, 16:09

vin la o portie de prajitura

Sim0na 1

02.05.2012, 18:12

ce-mi place...

Alinutza80 1

03.05.2012, 21:50

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu visinata si nuci