Negresa cu ciocolata

de dariadeea in Prajituri, 18 Iul 2013 | 6409 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 200 g ciocolata
  • 50g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi esenta rom sau vanilie
  • 75 g faina
  • un praf de sare

pentru crema:

  • 150 g ciocolata menaj
  • 75 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Pentru aluat :intr-o craticioara se topesc ciocolata rupta bucati si untul.Dupa ce se obtine un amestec omogen se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

Ouale se amesteca cu zahar,sare si esenta.Se freaca bine pana se obtine un amestec cremos in care se adauga ciocolata topita,lingura cu lingura.Dupa ce s-a incorporat ciocolata se adauga faina,se amesteca bine si se toarna intr-o tava de copt potrivita 20*25 cm.Se da la cuptor 20 de min.Se lasa la racit in tava.

Pentru crema se topeste ciocolata si untul si se lasa sa se raceasca usor.

Pentru servit se taie prajitura in bucati egale(8).Se aseaza una peste alta cu crema intre ele.Deasupra se toarna un pic de crema pe fiecare portie.Se poate servi si cu unghetata sau frisca deasupra.

Se serveste dupa asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema mascarpone