Negresa ca la mama acasa

de Valentina in Prajituri, 13 Iun 2010 | 8265 vizualizari

 

Asta este printre prajiturile mele preferate. Cand am pofta de ceva dulce, trec la treaba...

 

INGREDIENTE

  • 400g zahar
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 1 pachet  unt / margarina 
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 20 nuci sparte macinate sau tocate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ca la mama acasa:

Margarina / untul se freaca cu 300 g zahar. Se adauga cacaoa, nucile, faina si praful de copt stins cu lamaie.

Albusurile se bat spuma. Se amesteca cele doua compozitii si se baga la cuptor. Se lasa pana se formeaza o crusta deasupra ( eu o las cam 30 minute la foc mic)

Se freaca apoi galbenusurile cu 100 g zahar si se pun pe deasupra prajiturii. Se baga din nou la cuptor ( vreo 10-15 minute la foc mic)

TIPS-URI

1

Se poate rade ciocolata deasupra galbenusurilor, inainte de a se baga din nou la cuptor

2

Tava in care fac eu de obicei este mai mica decat cea de cuptor ( 34/27 cm)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]