Prăjitură Alcazar

de elucubratiiculinare in Prajituri, 7 Mar 2012 | 10813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 albușuri,
  • 250 g zahăr,
  • 250 g nucă,
  • Crema:
  • 150 g ciocolată,
  • 10 lingurițe lapte,
  • 50 g zahăr,
  • 200 g unt, 
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Alcazar:

Se bat albușurile spumă, se adaugă treptat zahărul și la urmă nucile măcinate. Această compoziție se toarnă într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu hârtie pergament. Hârtia trebuie și ea unsă bine. Se coace la 180 grade C pentru 30 minute.

Pentru cremă se topește ciocolata în lapte, în care adăugăm și zahărul. Se amestecă bine până se topește toată ciocolata. Când s-a răcit se amestecă bine cu untul până obținem o cremă pufoasă. După ce s-a răcit și blatul se va tăia în două.

Pe o foaie de hârtie sau folie de aluminiu se presară zahăr pudră. Se așează una din foi (cu partea de sus în jos), se pune crema și se acoperă cu cea de-a doua foaie (pe aceasta nu o mai sucim - o punem exact cum este în tavă). Se presară zahăr pudră și se acoperă cu folia de aluminiu. Se presează un pic cu mâinile și se pune o greutate (eu pun un tocător ceva mai gros).

Se dă la rece până a doua zi, când se taie după bunul plac și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Alcazar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers