Muschi de vita cu sos de otet balsamic

de Brindusa in Vita, 16 Ian 2011 | 9380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschiulet de vita de buna calitate
  • 80 ml otet balsamic
  • 80 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • legume fierte la aburi sau in apa, pentru garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita cu sos de otet balsamic:

Taie carnea in 3-6 bucati, in functie de cat de bine facuta iti place s-o mananci. Cu cat e mai subtire bucata de carne, cu atat se patrunde mai bine.
Pune carnea pe servete absorbante ca sa o usuce bine
Sareaza si pipereaza pe ambele parti, din abundenta (totusi, nu exagera)
Intr-o tigaie mare pune uleiul si incalzeste-l la foc mare.
Pune fileurile si lasa-le cate 1 minut pe fiecare parte, sa devina putin maronii
Toarna otetul balsamic si vinul, da focul mai mic si acopera. Lasa 4 minute, apoi intoarce carnea. Mai lasa 4 minute.
Scoate carnea pe o farfurie si acoper-o cu folie de aluminiu.
Pune zaharul in tigaie si lasa sosul sa fiarba pana ce devine gros. Amesteca din cand in cand.
Serveste 1-2 felii de carne cu legume fierte si sosul format.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita cu sos de otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu galusti