La aceasta reteta m-am inspirat de aici http://bucataras.ro/retete/8919/musaca-cu-carne-si-mozarella.html
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu un praf de sare, dupa ce au fiert se zdrobesc ca pentru piure iar apoi se adauga smantana si putina sare.
Intre timp uleiul se pune la incins intr-o tigaie ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt apoi se adauga peste ulei si se lasa la prajit cca 10 min dupa care se adauga pasta de tomate si carnea tocata.Se lasa la foc incet amestecand din cand in cand.Cand carnea este prajita se adauga condimentele si usturoiul zdrobit iar dupa 2-3 minute se da de pe foc.
Dupa ce s-a racit se adauga cele 2 oua si se amesteca.Se unge o tava cu putin unt apoi se pune un strat de piure,unul de carne apoi piure si deaspura cascavalul ras.Peste cascaval se poate pune ardei rosu taiat dupa preferinta sau feluiute de rosie.Tava se da la cuptor pentru 30 de minute pana se rumeneste deasupra.Dupa ce am scos tava din cuptor putem presara deasupra putin patrunjel verde tocat.