Mucenici muntenesti

de divainbucatarie in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 9126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g nuci tocate
  • 500 g mucenici copti – la punga, din comert
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Punem apa la fiert impreuna cu coja de lamaie si portocala, zaharul, esenta de vanilie si sarea. O lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi strecuram coaja rasa. Punem iar la fiert apa adaugand mucenicii. Nu vom adauga nuca la fiert pentru a nu inegri zeama. Operatiunea va dura 25-30 de minute. Acum putem adauga in oala nuca macinata si 1/2 lingurita scortisoara.Servim mucenicii intr-un castron, presarand daca mai doriti nuca macinata si un praf de scortisoara.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

adry88 1

11.06.2011, 16:59

Dya Daniela Andrei 1

08.03.2012, 19:50

Nu am mancat niciodata mucenici pregatiti in acest fel cred ca sunt tare buni, poate imi fac curaj anul viitor sa ii pregatesc si eu asa! Arata foarte bine!

Sim0na 1

08.03.2012, 20:53

Abia astept sa pap maine de la mama! Pupici Cristina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti