Desert mucenici muntenesti

de Oana in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 8634 vizualizari

 

Mucenicii muntenesti sunt mici si uscati in cuptor, apoi fierti in apa cu zahar, presarati cu nuca si scortisoara, simbolizand lacul in care au fost aruncati Sfintii Mucenici

 

INGREDIENTE

  • 500 g mucenici uscati
  • 4 l apa
  • 400 g zahar
  • cate o lingurita de esenta de rom si vanilie
  • un pliculet zahar vanilat cu aroma de rom
  • cate o lingurita de coaja rasa de lamaie si de portocala
  • nuca macinata mai mare
  • scortisoara pentru servire
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:

Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute.

Opreste focul, pune capacul la oala si lasa-i sa se umfle si sa se raceasca de tot.

Adauga la final coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de rom si de vanilie si zaharul vanilat. 

Cel mai bine este sa pui nuca si scortisoara in momentul servirii, direct in bol. Astfel, siropul nu devine amar, iar nuca va ramane crocanta.

Poti aduga cata nuca macinata iti place si daca iti place mai dulce poti presara putin zahar si pe deasupra, in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (13)

tina58 1

09.03.2016, 08:42

Sfaturi de la una mai batrana si cu mai multa experienta:
- nu puneti zaharul de la inceput pentru ca vor fierbe mai greu
-se pune in apa, la inceput, o jumatate lingurita de sare
- lamaia se curata ca un mar iar coaja intreaga se pune in oala la fiert impreuna cu mucenicii si 3-4 pliculete de zahar vanilat
- zaharul se pune cand sunt aproape fierti
- esenta de rom, nuca si scortisoara se adauga in momentul servirii pentru ca esenta de rom acreste mucenicii iar nuca si scortisoara inegresc si amarasc daca stau mai mult impreuna.

dantes 1

07.03.2018, 09:05

Buni!

Rahela Velicu 1

07.03.2018, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta de post