Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.

de Dea_Dea in Dulciuri, 25 Oct 2014 | 4486 vizualizari

 

Foarte bune

 

INGREDIENTE

  • MOUSSE DE MURE
  • 400 gr mure
  • 4-5 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 gr gelatina Dr.Oetker + 2 linguri apa

  • JELEU DE MURE
  • 200 ml suc de mure
  • 1 lingura amidon Gustin Dr. Oetker
  • Ca si blat folosim foaie de napolitana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.:

MOD DE PREPARARE

Mousse: Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasala racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.Gelatina se hidrateaza cu apa 5 min apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se pune peste mousse si se omogenizeaza.

Jeleul: Sucul ramas de la mure se pune la fiert sin care se opresc 2 linguri cu care vom dizolva amidonul.Cand sucul incepe sa clocoteasca se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.

Asamblare:

Foaia de napolitana se taie cu forma rotunda si incepem sa montam. Punem foaie de napolitana in forma cu care am taiat , mousse-ul de mure si dam la frigider. In acest moment facem jeleul. Cand este facut se pune peste mousse si se da iarasi la frigider 1-2 hr.

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare 1

26.10.2014, 16:26

o nebunie

Dea_Dea 1

26.10.2014, 18:22

Multumesc dragilor

tarasmariana 1

28.10.2014, 04:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini tortulete