Milch Schnitte

de Michelle in Prajituri, 17 Dec 2009 | 10932 vizualizari

 

in sfarsit am incercat si eu aceasta prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 12 lg zahar
  • 15 lg faina
  • 1 paf de copt
  • 3 lg cacao
  • Crema:
  • 350 gr ciocolata alba
  • 550ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 10 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • Glazura
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte:

se face mai intai crema

ciocolata alba se pune la foc cu 350 ml frisca,cand ciocolata e topita se pune crema la racit,eu am racit-o in zapada:))

in timp ce crema se raceste facem blatul:separam oualele,galbenusul se amesteca cu uleiul,apa,zaharul,se bate albusul spuma si se omogenizeaza cele doua compozitzi,se adauga faiana,cacao si praf de copt,se baga la cuptorul preincalzit cca 30 min.Cand este copt se scoate si se taie in doua.

siropul,caramelizam zaharul si il stingem cu apa,api adaugam cele 2 lg cacao,lasam la racit

Crema bine racita se bate pana ce se intareste,apoi se adauga cele 200 ml de frisca si se bate batz

asamblarea:

se pune o parte din blat,se insiropeaza cu jumate din sirop,se adauga toata crema,se aseaza si celalalt blat se insiropeaza cu siropul ramas si se face glazura (se topeste ciocolata in frisca lichida)se toarna peste blat si se niveleaza,se da la frigider cca 2 ore...mmm

Daca ti-a placut reteta noastra "Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Michelle 1

02.02.2010, 22:53

cum ti-a iesit prajitura?sper ca bine!

elena1988 1

02.02.2011, 16:46

silvia1 1

17.04.2013, 21:44

delicu..tava de cit?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu smantana si nuca