Reteta vazuta la miremirc,(Postat de miremirc in Prajituri pe 14 Oct 2012) placuta si incercata de mine. Absolut minunata. Racoritoare,pufoasa si aerata.
Am urmat exact instructiunile,mai putin la zahar(am pus doar 80 de grame).Am vrut s-o fac mai light,dar tot dulce e.... Si mi-a mai ramas crema... Destula. N-am mai avut piscoturi ca mai faceam si in cealalta tava. Dublati cantitatea de piscoturi(parerea mea,no offence) si iese si a doua.
Tapetam o forma de chec cu folie alimentara. Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot .
Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.
Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.
Rasturnam invers pe un platou.
Decor : piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.
Crema ramasa,am pus-o intr-o craticioara,am rasturnat-o si decorat-o(topping de caramel si piersici),apoi am papat-o :) Buna si fara piscoturi...