Miez de lapte cu mamaliguta gratinata

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2013 | 4370 vizualizari

 

Ai mei au servit cu asa pofta de parca nu au mancat mamaliguta in viata lor .:)))
Si , nu pot uita sa mentionez ca farfuria o am de la bunica si cusatura de la mama . Sper sa-mi poarte noroc la concurs !!!

 

INGREDIENTE

  • 3 cutii miez de lapte natur de la Delaco
  • 300 gr mozarella Delaco
  • 500 gr faina malai
  • 100 gr unt
  • 1.5 l apa
  • sare
  • 200 gr bacon
  • 200 gr kaizer afumat
  • rosii, salata verde , ceapa verde pentru decor .
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miez de lapte cu mamaliguta gratinata:

 Apa se pune la fiert , se sareaza , se adauga untul si se toarna faina de malai in ploaie ,amestecandu-se incontinuu cu un tel .Mamaliga sa fie potrivit de tare .

Kaizerul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon pana devine crocant .

Pentru gratinare se foloseste o forma de briose uriase , sase/ tava . Fiecare locas se tapeteaza cu o felie mare de bacon care la coacere va elibera suficienta grasime pentru gratinare .

Se umple forma pe jumatate cu mamaliga , se pune o felie de mozzarella ,apoi  se completeaza cu mamaliga . Se incheie cu o lingura de grasime rezultata de la prajirea kaizerului .

Se da tava 15 minute pentru gratinare la cuptorul in prealabil incalzit .

Se acopera tava de briose din mamaliguta cu o alta tava si se rastoarna cu grija .

Serviti mamaliguta gratinata cu miez de lapte , deasupra presarat cu cubulete de kaizer si legume preferate .

 

 

TIPS-URI

1

Noi am avut alaturi si o supa de salata cu smanatana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miez de lapte cu mamaliguta gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dodoverde 1

11.07.2013, 12:06

am vrut sa zic brinza,imi pre rau ca vin mereu cu critici dar uitam sa vb. romaneste

babi5 1

20.08.2013, 07:32

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 08:47

O bunatate !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt