Mezel de slanina

de anisoara in Mezel de casa, 24 Ian 2010 | 10594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • slanina proaspata ,
  • piper rosu maruntit
  • sau boia, piper negru maruntit
  • sare
  • castraveti murati
  • usturoi
  • ardei iuti sau dulci

       

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mezel de slanina:

Bucata de slanina mai mare se pune in congelator sa inghete. Cu un cutit lung si ascutit se taie fasii subtiri de slanina. Fiecare fisie se presare cu sare si piper rosu sau negru pe ambele parti. Se ruleaza, se inveleste in hirtie de aluminiu sau pelicula pt bucatarie. Rulourile pregatite din slanina se lasa in frigider  pe la pastrare.

Rulourile se dezvelesc si se taie in feliute mai subtiri. Se servesc la masa cu ceapa proaspata, usturoi , castraveti , ardei iuti sau dulci.

Se servesc cu cartofi ferti sau un sos de fasole.Este deosebit de gustos cu piine coapta de casa calda. 

 Este o gustare deaosebita pentru o bautara tare , cum ar fi tuica, vodca.




Daca ti-a placut reteta noastra "Mezel de slanina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]