Merluciu cu fructe de mare la cuptor

de xana in Peste, 1 Oct 2013 | 4897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 filete de merluciu
  • 2-3 calamari
  • cca 100 gr miez de scoici
  • cca 100 gr creveti cruzi(fara crusta)
  • 5-6 bucati de surimi
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • boia de ardei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • jumatate de ardel rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu fructe de mare la cuptor:

Pestele se condimenteaza cu sare, piper si putin ulei de masline. Ceapa se taie felii subtiri, ardelul la fel, iar usturoiul marunt. Calamarii se taie si ei in fasii, iar surimi in cuburi.

Amestecam fructele de mare cu ceapa, usturoiul, ardelul, pasta de rosii, boiaua, sare, piper si 3-4 linguri ulei de masline. Pestele il punem deasupra celorlalte ingrediente.

Dam la cuptor cca 40 de minute, pana pestele se rumeneste putin.

Se serveste cu piure de cartofi.

TIPS-URI

1

Cat este in cuptor pestele se stropeste din cand in cand cu sosul format, pentru a nu se usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu fructe de mare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Păstrăv la cuptor în folie