Salata de scrumbie cu cartof copt

de Ksenya in Peste, 2 Apr 2020 | 2602 vizualizari

 

Un aperitiv delicios si usor de preparat
Scrumbia sau hering sarat, gasiti aici cum se sareaza
Ingredientele de mai jos sunt pentru o portie

 

INGREDIENTE

  • 1/2 file scumbie sarata sau hering sarat
  • 1 ceape rosie taiata rondele
  • 1 lingurita sos rodii
  • 1 rosie taiata felii
  • un varf cutit coriandu macinat
  • 1 fir salata verde
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de scrumbie cu cartof copt:

Pestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam.

1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm.

Intr- un  borcan cu capac etans, asezam un rand de peste, apoi un rand de ceapa presaram putin coriandru macinat, stropim cu un pic de sos de rodii, apoi repetam peste, ceapa, coriandru si sos de rodii, adaugam uleiul si inchidem etans cu capac. Lasam la frigider o ora.

Inainte de a servi, se adauga feliutele de rosii si de salata.

Se serveste cu cartof copt, cartofi wedges sau natur.

 

TIPS-URI

1

Spalati bine pestele, inlaturati partea intunecata din burta, altfel va avea un gust amar.

2

Pestele astfel preparat va sta la frigider 2-3 zile cu ceapa si 4-5 zile fara ceapa.

3

Pentru mai multa savoare, adaugati peste cartoful copt un pic de sos de usturoi verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de scrumbie cu cartof copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)