Melci cu branza dulce

de Rocsi in Dulciuri, 15 Noi 2014 | 15633 vizualizari

 

In aceste zile reci, friguroase, imi place sa aprind cuptorul si sa pregatesc cate ceva bun. De aceasta data am ales aceste rulouri cu branza, pufoase si de care parca nu ne mai saturam...Haideti repejor sa va servesc si pe voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 650 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 200-250 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 3 oua mici + 1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura gris
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu branza dulce:

Aluatul: 

Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei.

Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca.

Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana la dizolvare.

Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, ouale, iaurtul si le amestecam.

Adaugam drojdia, coaja rasa de lamaie, apoi laptele treptat.

Incorporam untul, framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.

Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, la loc ferit de curent, circa o ora.

Umplutura:

Ouale le mixam putin cu zaharul.

Peste adaugam branza, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si grisul. Le amestecam bine.

Aluatul dospit il impartim in doua.

Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat, intindem o foaie subtire, dreptunghiulara.

Punem jumatate din umplutura, o intindem cu o lingura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam.

Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de circa 3 cm grosime.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.

Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita, introducem melcii in cuptor.

Ii lasam pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Rocsi 1

05.03.2015, 20:06

Si la mine a avut putina zeama dupa ce am amestecat-o cu ouale, dar am reusit sa tai melcii, nu a fost nici o problema ...Data viitoare incearca sa pui doar galbenusurile la umplutura si poate e mai bine...

Ancutsa 1

28.10.2018, 22:39

Foarte frumosi!

Rocsi 1

29.10.2018, 18:27

Multumesc, Ancutsa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si mac