Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel

de Catalina L in Sosuri, 29 Iul 2018 | 7037 vizualizari

 

Aceasta marinata este indispensabila in Maroc si este diferita de la o regiune la alta.
In general contine: patrunjel, chimen, usturoi, paprika si ulei de masline.
Se foloseste pentru a marina pestele sau carnea.
In Algeria este deasemenea foarte folosita : se pune mult chimen, se foloseste atat patrunjel cat si coriandru si se adauga otet sau zeama de lamaie la sfarsit.
Se foloseste pentru salate de cartofi sau de morcov- zroudiya mchermla , cat si pentru tajine cu carne si peste.
O puteti pregati inainte si conserva in borcan la frigider.
 
Ce bunatate acest sos, l-am facut numai cu patrunjel caci aveam o recolta mare dar puteti sa faceti si cu coriandru (jumatate coriandru, jumatate patrunjel).
Il voi face in mod regulat, se pastreaza foarte bine intr-un borcan inchis la frigider sau se poate congela. 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/marinatasos-chermoula-cu-patrunjel.html

 

INGREDIENTE

pentru 200-250 g de sos :

  • 1 cana plina de frunze de patrunjel
  • 1 lingurita de sare mare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingura de paprika
  • 1 lingura de chimen pudra
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura buna de concentrat de rosii
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel:

Puneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer.

Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen.

Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca zeama de lamaie sau otet.

Marinata este gata, o puteti folosi imediat sau conserva intr-un borcan la frigider.

Fierbeti cartofi noi si rumeniti-i intr-o tigaie cu un pic de acest sos, este delicios.

Iata si o reteta de tajina marocana cu peste marinat in acest sos delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

30.07.2018, 14:38

Bun!

simona72 1

31.07.2018, 09:08

Superbe arome!

kytz 1

18.08.2018, 13:44

Un sos foarte bun și aromat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos georgian pentru carne