Mancarica de fasole verde cu dovlecei

de Nadyne in Mancaruri de post, 20 Mar 2017 | 2893 vizualizari

 

Retete economice de post

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde
  • 4-5 dovlecei
  • 3 cepe
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura zdravana de marar
  • sare
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole verde cu dovlecei:

Curatam si spalam legumele.
Fasolea se rupe in doua sau trei bucati, in functie de cat sunt de mari pastaile.
Ceapa taiata marunt se caleste in 2-3 linguri cu 
ulei, apoi se adauga usturoiul feliute.

Lasam putin pe foc si punem ardeiul gras taiat fasiute, morcovul si patrunjelul, date pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dupa ce le calim impreuna pret de cateva minute (si cu un strop de apa), adaugam fasolea si dovleceii taiati cuburi. Presaram cimbru, punem foile de dafin si turnam apa calda cat sa acopere legumele. 

Lasam la fiert si cand sunt aproape gata, adaugam pasta de tomate.
La final, potrivim de sare si punem mararul verde, tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole verde cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de zucchini cu sos de mazare proaspata