"Retete pentru mese in familie"
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca.
Ciolanul, partea cu grasime si sorici, se taie bucati de 2-3 centimetri.
Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, morcovii, ardeiul si se calesc 3-4 minute.
Se pune piper, boia afumata si foile de dafin.
Se pune varza, se pune apa pana la nivel, se amesteca si se lasa la fiert 30 minute, amestecand din cand in cand.
Intre timp bucatile de coilan se prajesc separat intr-o tigaie pana se rumenesc.
Cand varza s-a inmuiat se pun bucatile de ciolan si se amesteca bine.
Se pun si rosiile si se amesteca.
Se scot foile de dafin sa nu amareasca.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, amestecand din cand in cand.
Se pune si mararul tocat marunt si se amesteca.
Cand scade zeama, cat vrem si este un pic rumenita, este gata.
Se serveste calda cu mamaliguta.
Pofta Buna!
1
Se poate face cu orice fel de afumatura.