Mancare de dovlecel

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2011 | 4404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel(al meu a avut 250 g curatat de coaja)
  • 1 lingurita cu varf "vegeta"de casa
  • 2 lingurite smantana
  • 2 lingurite faina
  • piper(dupa gust)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecel:

Dovlecelul se curata,se spala si se da pe razatoare,pe partea cu ochiuri mari.Se caleste 10-15 min(pana devine translucid) in putina apa impreuna cu "vegeta" si piperul.Din faina si smanatana(si putina apa)se face un sos alb ,care se adauga la dovlecel si se mai ajusteaza la consistenta dorita cu putina apa.Se fierbe inca 15-20 min(sa fie fiarta faina).Sare nu am mai pus deoarece este destula(dupa gustul meu) in "vegeta".Se poate adauga si putin tarhon tocat marunt(eu am uitat).

Am servit cu pulpa de pui la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu legume asortate si jambon