Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart"

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 10395 vizualizari

 

" Kusa hart" sau mancare de dovlecei de post este o mancare specifica Palestinei ; se consuma cu lipie araba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei zucchini mici
  • 1 ceapa de marime medie
  • 3 rosii mari
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart":

Dovleceii se curata de coaja si se taie in bucati mici. Ceapa se taie marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de masline, se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga dovleceii si se mai lasa 2-3 minute la calit, apoi se adauga rosiile. Se sareaza si se pipareaza dupa gust, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic 25 de minute. Se servesc cu lipie araba, masline verzi.

Este o reteta de post foarte gustoasa, sanatoasa si usor de pregatit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu ceapa si rosii (de post)