Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie

de Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri, 28 Noi 2016 | 4215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 2 linguri de unt
  • 100 grame branza Camembert
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1/2 cana de faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru varza de Bruxelles:
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura muguri de pin
  • 100 ml otet balsamic
  • 1 lingura miere
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • frunze de cimbru
  • seminte de rodie
  • sare
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie:

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul, branza Camembert si parmezanul si se amesteca. Se transfera intr-o tava mica, unsa cu ulei si se lasa la racit cateva ore, in frigider (maxim 3 zile).

Se asaza faina intr-o farfurie. 

Se incalzeste uleiul pentru prajit intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. 

Se taie mamaliga in 9 cuburi care se dau prin faina si se prajesc 3-4 minute pe parte, pana devin crocante si aurii. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Varza de Bruxelles se spala si se taie in jumatati, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mare spre mediu, 8-10 minute, pana devine aurie. Se reduce focul la mediu spre mic, se adauga otetul balsamic, sare, piper si mierea si se gateste pana cand devine lucioasa.

Se serveste mamaliga cu varza de Bruxelles, frunze de cimbru si seminte de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de creveti