Maioneza de casa

de claudiaO in Clasice, 10 Feb 2016 | 4213 vizualizari

 

Bună ca sos sau ca dressing, o folosim întotdeauna cu plăcere.

 

INGREDIENTE

  • Un gălbenuș crud
  • 2 -3 lingurite muștar
  • 500 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de casa:

Punem gălbenușul și muștarul dintr-un castron și omogenizăm.

Încet începem să adăugam ulei în fir subțire si continuam amestecarea.

Procedăm la fel până terminăm uleiul. Dacă dorim putem pune sare și zeamă de lămâie, asta dacă folosim maioneza ca sos; dacă o utilizăm la diverse salate nu mai este nevoie de sare. 

TIPS-URI

1

În caz ca se taie, o putem repară cu un gălbenuș fiert amestecat cu o linguriță de muștar, sau adăugând puțină apă fierbinte.

2

Dacă preferați o maioneză tare băț, adăugați în timpul preparării puțină sare de lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maioneza de casa