Luscos cu carne de rata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Dec 2020 | 4589 vizualizari

 

Luscosul - zama ardeleneasca cu varza este febletea sotului meu. Ii aduce aminte de copilarie pentru ca bunica lui avea multe rate.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr tacamuri rata
  • 2 linguri untura rata
  • 2 rosii
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 tija marar
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri otet mere -optional
  • piper negru macinat
  • sare
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Luscos cu carne de rata:

  1. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele.
  2. Legumele se soteaza usor in untura de rata.
  3. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate.
  4. Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati.
  5. Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar.
  6. Rosiile se maruntesc si se pun in oala spre sfarsitul fierberii.
  7. Luscosul este gata cand sunt patrunsi morcovii si carnea.
  8. Piperati si dregeti ciorba cu smantana.
  9. Sa nu faca cocoloase, smantana trebuie diluata cu zeama calda din ciorba.
  10. Gustati, sarati, piperati sau acriti cu putin otet de mere, daca este necesar.
  11. La servire presarati deasupra verdeata.
  12. Serviti alaturi ceapa si ardei iuti.
  13. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu am avut o rata de casa frumoasa si indopata . Pielea si grasimea se jupoaie si se topesc . Jumarutele se servesc in ceapa sotata . Grasimea se foloseste la gatit sau ca atare pe paine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos cu carne de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]