Tai ceapa si usturoiul felii subtiri, le asezi intr-un vas termorezistent, pudrezi cu putina sare si le introduci in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni.
Intre timp, oparesti rosiile, le clatesti cu apa rece pentru a se coji de pielite, dupa care le tai felii. Ardeiul il tai fasii subtiri, iar vinetele si dovleceii le tai rondele subtiri. Rondelele de vinete si dovlecei le rumenesti, intr-o tigaie de teflon, fara ulei / pe un gratar, pana se inmoaie putin, apoi le iei de pe foc.
Asezi feliile de vinete, dovlecei, rosii si fasii de ardei peste ceapa si usturoiul din vasul termorezistent, adaugand nucsoara, cimbru, sare si piper dupa gust. Stropesti cu ulei de masline, acoperi cu folie de aluminiu si introduci vasul in cuptor, pentru circa 30 de minute. Scoti folia, presari cascaval ras si mai lasi la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste imediat.