Legume de vara coapte

de Panacris in Mancaruri de legume, 2 Iul 2016 | 4680 vizualizari

 

Daaaa, în urmă cu vreo 4 ani, am traveresat TransAlpina ;) Și am poposit într-o zi la Mănăstrirea Arnota, undeva la prânz. S-a nimerit să fie zi de post. Am  savurat cele mai bune preparate de post, iar acum, am reeditat legumele savurate. Alin, adică CrockPot-ul m-a ajutat deplin să obțin acel gust minunat, savurat în acel loc mirific. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • Ardei gras 2 bucăți,
  • Morcov 1 bucată,
  • Dovlecel/zuchini 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Usturoi 4 căței,
  • Pătălgele roșii 2-3 bucăți,
  • Mărar verde ½ legătură,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 100 ml,
  • Sare de mare cu ierburi aromatice ( salvie, cimbru, oregano, busuioc) 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume de vara coapte:

Ciupercile se curăță și se feliază.

Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de coajă și se taie rondele.

Ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul curățate și spălate, se feliază subțire.

Toate legumele se așează într-o tavă, în cazul meu în vasul aparatului CrockPot, apoi se asezonează de sare cu mirodenii și ulei de măsline  și se dau la copt, în cuptorul classic cca. 60 de minute, acoperit la 200 grade, în aparatul CrockPot la SlowwCooking cca. 240 minute ;) Legumele se pot servi ca atare, sau ca și garnitură lângă un fel principal, în cazul nostru o pastramă de berbecuț sau și mai fain, după ce s-au răcit, asezonate cu vinegretă și servita ca și o salată de vară, simplă sau presărată cu brânzeturi ;)

  Spor și poftă bună!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

dantes 1

03.07.2016, 11:01

Super!

Panacris 1

04.07.2016, 18:27

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Ancutsa 1

12.04.2019, 18:52

Bune, bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]