Lava cake

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 6325 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!
Acesta este dulcele pe care l-am preparat cel mai rapid pana acum. Reteta apartine Jamilei Cuisine. Va invit sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • Lava cake:
  • 160 g ciocolata cu lapte;
  • 75 g unt;
  • 70 g zahar pudra;
  • doua oua;
  • doua galbenusuri;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 30 g faina.
  • In plus:
  • 4 forme mari de silicon pentru briose;
  • unt pentru uns formele de briose;
  • pentru decor: zahar pudra si capsuni.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.

Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi (intr-un vas cu apa fierbinte, care este pe foc). Dupa ce s-au topit, se ia ibricul de pe baia de aburi si se adauga zaharul pudra si se amesteca. Se pun ouale, galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si faina si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.

Compozitia astfel obtinuta se toarna in forme (3/4), apoi se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se incheaga deasupa. In interior trebuie sa ramana necopt. Pentru obtinerea efectului de lava, briosele se taie imediat ce au fost scoase din cuptor. Se decoreaza cu zahar pudra si capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers