Langosi

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2014 | 5909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • apa calduta
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi:

Punem drojdia intr-o canita, adaugam 1 lingurita de zahar, putina apa calduta si omogenizam.

Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia.

Adaugam sarea, zaharul ramas, uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. 

Acoperim vasul cu un servet curat si lasam sa creasca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul pe masa infainata si framantam putin pentru a scoate aerul din aluat.

Luam apoi cate o bucata de aluat, o intindem intr-o foaie rotunda, subtirica.

Se prajesc in ulei incins si se scot pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc calde cu cas sarat (eu am gasit un cas foarte bun care se topeste, e....senzational!!) si cascaval.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza si smantana