Lalele din rosii cherry cu branza kiri

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2016 | 4135 vizualizari

 

Astept sa vina  primavara....va propun o reteta de lalele aperitiv.
Dupa cum bine stiti, primavara incepe cu o adevarata feerie de flori de culori si de miresme imbatatoare.
Stiti de ce vine primavara ?
 
Demetra era în mitologia greacă zeița agriculturii. 
Era fiica lui Cronos și a Rheei. Face parte din cei doisprezece zei olimpieni.
Cu Zeus, Demetra a avut o fiică, pe Persefona. În timp ce culegea pe un câmp flori, pământul a înghițit-o pe Persefona; ea a fost răpită de unchiul ei, Hades, care a dus-o cu el în Infern. 
Zadarnic a căutat-o îndurerată Demetra nouă zile și nouă nopți, cutreierând lumea în lung și-n lat. Nimeni nu-i știa de urmă. Într-un târziu, Demetra a aflat de la Apollo de soarta fiicei sale.
Cuprinsă de jale, Demetra părăsește atunci Olimpul și jură să nu-și reia îndatoririle divine și locul în rândul zeilor, decât în ziua când îi va fi înapoiată Persefona. Rătăcind pe pământ, după multe peregrinări, ajunge la Eleusis și zăbovește o vreme mai îndelungată la curtea regelui Celeus. 
Între timp, cum pământul nu mai rodește și holdele se usucă, Zeus îl trimite pe Hermes să i-o aducă înapoi pe Persefona. Dar reîntoarcerea fiicei la mama ei nu mai este posibilă. Ascalaphus a văzut-o pe Persefona cum s-a înfruptat în Infern dintr-o rodie. În felul acesta ea s-a legat, o dată pentru totdeauna, de lumea subpământeană. 
Mânioasă, Demetra îl transformă pe Ascalaphus, singurul martor al sacrilegiului comis, în bufniță. Persefona însă trebuie să rămână alături de Hades. 
La insistențele lui Demetra se ajunge totuși la un compromis: șase luni din an Persefona va sta alături de soțul ei în regatul subpământean și șase luni le va petrece pe pământ, lângă mama ei.
Reîntoarcerea pe pământ a Persefonei era însoțită de venirea primăverii, de renașterea naturii și de plenitudinea verii. Absența ei era marcată de ariditate, de anotimpul trist al iernii în care Demetra ducea dorul fiicei sale.
(sursa; wikipedia)

 

INGREDIENTE

pentru 10-11 bucati :

  • 4 portii de Kiri
  • 2 cepe arpagic
  • 1 lingura de smantana
  • 1 lingura seminte de mac
  • sare , piper
  • 11 roșii cherry alungite
  • 11 fire de arpagic (cele maigroase)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lalele din rosii cherry cu branza kiri:

Taiati ceapa arpagic foarte fin. 

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Se spală roșiile cherry. 

Se taie rosiile în 4 pe lungime dar numai pe trei sferturi. 

Indepărtați cu grijă semințele roșiilor cu o linguriță. 

Pentru a introduce un fir de arpagic, faceti cu un cutit o gaura la baza rosiei.

Dupa ce ati introdus arpagicul incepeti sa le umpleti cu garnitura de branza - puteti folosi un posh.

Folositi un prosop de hârtie pentru a șterge surplusul de Kiri. 

Aranjati lalelele una cate una pe un platou, și le atașați cu un fir de arpagic.

Buchetul este gata, puteti sa-l oferiti invitatilor! 

Poftă Bună!

TIPS-URI

1

pentru a le umple folositi un posh ca sa nu le murdariti cu kiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Lalele din rosii cherry cu branza kiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

26.02.2016, 18:36

frumoase si bune

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 08:41

la cat sunt de frumusele nici nu-ti vine sa le papi

Rahela Velicu 1

01.03.2016, 10:59

frumoase lalele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt si parmezan