Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se presară puțină sare și se amestecă bine. Se lasă aprox. 5 minute, după care se storc bine de zeamă. Se amestecă cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată mărunt, verdeața tocată, feta și cele 2 ouă bătute. Dacă avem la îndemână puțin ouzo, nu ezitați să adăugați, eu nu am avut :( Adăugăm în compoziție 3 linguri de făină integrală sau pesmet. Condimentăm cu sare și piper.
Se tăvălesc fie prin făină, fie prin pesmet. În varianta originală ele se prăjesc în ulei încins. Eu am preferat varianta mai ușoară. Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și unsă cu ulei de măsline aranjăm chifteluțele la distanță între ele. Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la cuptor pentru 40 minute- la jumătatea timpului întorcându-se.
Se servesc la aperitiv cu tsatsiki sau pur și simplu cu un sos de iaurt cu usturoi și mărar.
Poftă bună!