Kafta se prepara din carne tocata de vita sau miel si se condimenteaza cu arome specific orientale . Eu m-am inspirat de pe TV Paprika din emisiunea Lucindei Scala Quinn. Am riscat eu cu scortisoara si menta verde :D Surpriza a fost ca si sotului i-au placut foarte mult.. Pe mine m-a impresionat suculenta si aroma . Kafta este alternativa la vesnicele chiftelute .
Se amesteca toate ingredientele si se dau cateva ore la rece .
Puneti frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt.
Formati cu mainile umezite un fel de mititei mai lunguieti, in care infingeti cate o frigaruie .
Coaceti frigarule la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt .
Puneti semintele intr-o punga mai groasa si zdrobiti semintele cu ajutorul unui facalet [ sucitor].
Scoateti kafta de la cuptor si cu ajutorul unei pensule le ungeti cu grasimea ce au lasat-o
Treceti pe fiecare prin seminte .
Serviti cu legume proaspete .
1
Se pot prepara si la gratar .
2
Grecii prepara Kafta si din carne de porc sau vitel .